KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

11 Mayıs 2012 Cuma

NOGAY CİPSİ OLMUŞ BU :)

Kırımlıların yaptığı ulkum/keşmeşe ile Nogayların lokumu çok benzer hamurişleri ancak ulkum/keşmeşe mayalı hamurdan yapılırken Nogayların lokumu mayasız hamurdan şuberek hamurundan yapılıyor

Tarifi : 1kg un, tuz ve aldığı kadar su.
Kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğuruyoruz. 

5 -10 dakika bekledikten sonra kalın bir biçimde yufkayı açıyoruz.

Onları baklava dilimi şeklinde kesip kızgın yağa atıyoruz. 

Kabarıp kızarınca kızgın yağdan alıp yağını çekmesi için peçete ya da gazetenin üstüne alıyoruz. 
Lokumumuz hazır :)
Kolay bir tarif. 
Genelde şırbörekten arta kalan hamurunu biz lokum yaparız. 
Kırımlılar şırböreği bizden farklı yaptığı için artan hamurları küçük oluyor onu da kızartıp kıtırdek yapıyorlar. Nogaylarsa lokum :)))

Kaynak: Elif YILMAZ
(Yufka adı üzerinde ince demek biz yufkayı yufka şeklinde açıp tarife uyunca Nogay cipsi ortaya çıktı, bu yayını görünce hemen bizi uyardı ve kalınlığının serçe parmak kadar olacağını aktardı
ancak biz Nogay cipsini icad etmiş olduk bu arada :)

Ölçeği ulkum/keşmeşe ile aynı olan nogay lokumu ağızda daha kıtır kıtır bir lezzet bırakıyor ulkum/keşmeşe mayalı olduğu için yumuşak bir hamur oluyor, cips severler için özellikle önerilir
peynir ve zeytin ile yanında da çay süper gidiyor.
Not: ölçek ufaldıkça puf puf kabarma şansı artıyor, büyüdükçe bazı yerleri kabarıp bazı yerleri yapışıyor, kabarmayanlar daha kıtır kıtır daha hoş oluyor, gerisi size kalmış zevk meselesi
Afiyet olsun.

Blog Listem